eIDAS: een nieuw identificatiemiddel voor het portaal

eIDASSinds 10 augustus 2020 kun je een identificatiemiddel van een ander EU-land gebruiken om je aan te melden bij de onlinediensten van de Belgische sociale zekerheid. 

Nieuw identificatiemiddel

Voortaan kun je je bij de onlinediensten van de Belgische sociale zekerheid aanmelden met een nieuw identificatiemiddel: eIDAS. Zo wordt het mogelijk om aan te melden met een identificatiemiddel van een andere lidstaat van de Europese Unie.

Voorbeeld: je wilt een onlinedienst op dit portaal gebruiken, maar je hebt alleen een identificatiemiddel van een ander Europees land. Voortaan kun je er toch mee aanmelden, ook al is het niet Belgisch.

Let op, het gebruikte identificatiemiddel moet wel eIDAS-erkend zijn.

 

eIDAS (Electronic Identification And Trust Services) werd in het leven geroepen naar aanleiding van de Europese verordening ‘Regulation (EU) 910/2014’, om elektronische transacties tussen EU-burgers te vergemakkelijken.

Meer weten?

Lees de FAQ’s over eIDAS op de website van de FOD Beleid en Ondersteuning.

Het is mogelijk dat u enkele problemen ondervindt om u via itsme® aan te melden. Ons technisch team is momenteel op zoek naar een oplossing. In afwachting is het mogelijk om toegang te krijgen tot Mijn vakantierekening op uw smartphone met een beveiligingscode (via een mobiele app) of wel degelijk via itsme® door naar de Portaalsite van de sociale zekerheid te gaan... (meer info)

[Covid-19] Heropening van de loketten vanaf 29/06/2020

Onze informatieloketten in Brussel zullen opnieuw toegankelijk zijn vanaf 29/06/2020. Om de veiligheid van u en onze medewerkers te garanderen, vragen we u om bepaalde voorwaarden te respecteren:

  • Wanneer u langskomt, vragen we u om uw handen te ontsmetten met de hydroalcoholische gel die aan de ingang ter beschikking staat. Er wordt aangeraden een bescherming te dragen die de neus en de mond bedekt.
  • Eens u in onze lokalen bent, gelieve de social distancing na te leven en de pijlen op de grond te volgen.

Logo CSAM itsmeU wenst het bedrag van uw vakantiegeld te weten te komen? De betalingsdatum? Het aantal vakantiedagen? Uw rekeningnummer invoeren of wijzigen? Ontdek alle voordelen van Mijn vakantierekening. Snel en eenvoudig!
Meer te weten komen...

FAQHeeft u een vraag over de gevolgen van de maatregelen tegen COVID-19? Raadpleeg de FAQ om snel een antwoord op uw vragen te vinden.

Warmoesberg 48
1000 Brussel

maandag tot vrijdag
8 tot 16 uur

Om de andere vakantiefondsen te contacteren, raadpleeg de lijst in Contact > Contactgegevens van de vakantiefondsen.